Voordelig geld lenen voor een warmtepomp

Bent u van plan om energiebesparende maatregelen aan uw woning te treffen? Dan kan dit dankzij de energiebespaarlening nu extra voordelig. Dit is een speciaal krediet voor woningeigenaren die willen besparen op de energielasten. De voordelen zijn een lage rente, geen afsluitkosten en u kunt bovendien boetevrij vervroegd aflossen. In deze blog van Warmtepomprevolutie leest u meer informatie hoe u heel voordelig een warmtepomp kunt financieren.

Waarom een warmtepomp?

Eerst bieden we graag wat meer informatie over de warmtepomp. Want waarom zou ik zo’n investering doe? Een warmtepomp verwarmt uw woning op een duurzame manier. In plaats van gas haalt het systeem warmte uit buitenlucht, ventilatielucht, grondwater of aardwarmte.  Bovendien kan het systeem ook zorgen voor warm tapwater. Het resultaat? Minder CO2-uitstoot en lagere energielasten.

  • Op een duurzame manier uw woning verwarmen
  • Geen of minder gebruik van gas
  • Forse CO2 reductie
  • Woningwaarde stijgt door gunstiger energielabel

Wat zijn de kosten en hoe kan ik dit financieren?

De kosten van een warmtepomp liggen tussen de €4.000 en €25.000. Dit is inderdaad vrij ruim. De uiteindelijke prijs hangt namelijk sterk af van het type warmtepomp dat u wilt laten plaatsen. Kiest u voor een lucht-lucht warmtepomp met een buitenunit? Dan bent u voor zo’n €6.000 wel klaar. Nadeel is dat u vaak nog wel deels afhankelijk blijft van de CV-ketel. Kiest u voor een volledig elektrische warmtepomp met grondboring? Dan kan de investering oplopen tot wel €25.000 inclusief installatie. Voordeel is wel dat u volledig van het gas af bent.

Subsidie
Een deel van de investering ontvangt u terug via de ISDE-subsidie van het RVO. Deze subsidie loopt op tot wel 40% van de aanschafwaarde. Het is dus heel interessant om deze subsidie mee te nemen in de totale lening die u nodig hebt.

Groene lening
Wilt u weten wat de groene energiebespaarlening voor u kan betekenen? Bekijk dan de website www.energiebespaarlening.nl. Hier vindt u alle informatie over de warmtepomp en andere duurzame maatregelen. Daarnaast kunt u hier bekijken welke subsidies er gelden en hoeveel geld u kunt lenen voor bijvoorbeeld een warmtepomp tegen welk tarief. Hiervoor doet u de leencheck. Op basis van uw postcode, het leenbedrag, uw situatie, inkomen en lasten krijgt u uiteindelijk een aantrekkelijk voorstel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*