4 tips om op te letten als u gaat lenen

Bent u op zoek naar een autolening, oftewel een lening voor de auto? Is de huidige te klein geworden? Of is het een rijdend barrel en valt hij bijna uit elkaar. Dan wordt het wel tijd voor een nieuwe auto. Maar een nieuwe auto kost veel geld. Iets wat een grote strop kan zijn voor mensen die het momenteel niet zo breed hebben. Hiervoor kunt u een lening afsluiten. Dit kunt u doen bij de bank zelf, maar ook online kunt u makkelijk een lening aanvragen en afsluiten. Dit zijn een aantal dingen waar u goed op moet letten voordat u een autofinanciering afsluit.

De rente:

Het geld wat wordt geleend van de kredietverstrekker moet later terugbetaald worden met een percentage rente erbovenop. Dit doordat het bedrijf u geld heeft geleend en hiervoor een risico heeft gelopen. De rente wordt berekend over het totale bedrag van uw autokrediet. De rente varieert van 0,65% tot 5,60% dit betekent dat u in totaal bijna 6% van het gehele bedrag extra betaald voor de auto. Dit is dus een bedrag wat behoorlijk op kan lopen!

Het terugbetalen

Het belangrijkste is natuurlijk dat als u een autolening afsluit dat u die van tevoren berekend. Want het totale bedrag moet u terugbetalen. Dit kan via verschillende autolening simulaties die online worden aangeboden. Dit kan u helpen bij het maken bij uw keuze voor een van de vele verschillende kredieten.

De termijnen

De termijnen maken uit hoe lang u erover doet om de autolening terug te betalen. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Dit verschilt van 12 maanden tot soms wel 60 maanden (5 jaar). De hoeveelheid termijnen die u kiest bepaald de lengte van de lening, als u voor een hoog aantal termijnen gaat betaalt u minder per maand, de andere kant van dit verhaal is dat u daardoor wel langer aan de lening vast zit.

Lees de voorwaarden goed door

In de voorwaarden staat beschreven hoe lang u erover doet om de lening terug te betalen en hoeveel u verschuldigd bent aan de kredietmaatschappij. Daarnaast staat er ook in wat er gebeurd als u niet in staat bent om de lening in zijn geheel terug te betalen. Hier kunnen verschillende gevolgen in staan die u van tevoren wel moet weten. Dit kan zijn invordering van de auto of andere vervellende aspecten waar u goed over na moet denken voor u een lening afsluit. En let op want ook lenen kost geld.

2 Comments

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. 2stellar
  2. 2constitution

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*